Nieuws

Scepter èn sleutel voor Scott Olimulder en Jip Nijkamp

Op woensdag 15 november was het zover, de bekendmaking van de jeugdhoogheden op de Mariaschool. Acht leerlingen uit groep 8 hadden zich kandidaat gesteld. Hun namen gingen in een kistje, juf Mirthe werd geblinddoekt en de fotograaf stond klaar om een foto van hèt moment te maken. Onder het toeziend oog van de leerlingen en juffen van groep 8 trok juf Mirthe een lootje uit het kistje. Hierop stond ‘Scott’ (Olimulder), die zich dit jaar samen met Jip (Nijkamp) jeugdhoogheden van de Mariaschool mag noemen.

Felicitaties

Scott en Jip werden als eerste gefeliciteerd door de ‘grote’ hoogheden, sleutelprins Thijs, adjudant B-J en hun hofdames Marloes en Marise. Bijzonder dit jaar is dat jeugdadjudant Jip de zoon is van adjudant B-J. Nadat de nieuwe jeugdhoogheden zich in hun carnavalskleding hadden gestoken en hun steek op hadden gezet, zijn ze met z’n allen naar de gemeenschapsruimte gegaan waar alle leerlingen van de Mariaschool vol spanning zaten te wachten.

Lijflied en lijfspreuk

In de gemeenschapsruimte galmde het lijflied van de nieuwe jeugdprins uit de boxen, ‘Lose my mind’ van Brennan Heart & Wildstylez. Trots kwamen de leerlingen van groep 8 in polonaise naar binnen, met voorop Scott en Jip. Ook de ouders van Scott waren gebeld, zodat ze van dit moment mee konden genieten. Lijfspreuk van de nieuwe hoogheden: Met hoogheid Scott en adjudant Jip voorop, wordt carnaval top, gas d’r op!

Scepter en sleutel

Prins Thijs vertelde de nieuwe jeugdhoogheden wat een scepter is en waarom deze zo belangrijk is. Juf Mirthe had vervolgens een verrassing voor hen, namelijk een grote sleutel. Langeveen is dit jaar sleuteldorp van de gemeente Tubbergen en daarom kregen ook de jeugdhoogheden een sleutel overhandigd. Hierna kon iedereen de nieuwe jeugdhoogheden feliciteren. De muziek ging aan en de grote polonaise met alle kinderen en hoogheden kon beginnen. De dag werd afgesloten met de eerste officiële activiteit van prins Scott en adjudant Jip, het hijsen van de Turftrappersvlag. Deze zal de hele carnavalsperiode wapperen, tot Aswoensdag.

Ontwerp: Studio TKKR / Realisatie: Cas Bekhuis

© 2020 DE TURFTRAPPERS