Nieuws

Nieuwe sleutelhoogheden!

De eenentwintigse prins en adjudant van de Turftrappers zijn bekend! In een overvolle residentie, Café Nobbenhuis, werd gisteravond de Turfkist geopend door de hoogheden van vorig jaar, prins Eric en adjudant René. Hieruit kwamen prins Thijs (Oude Steenhof) en adjudant B-J (Nijkamp). Samen met hun hofdames Marloes en Marise zullen zij dit jaar niet alleen voorop gaan in de carnavalsactiviteiten van de Turftrappers, ook zullen ze de sleutel van de gemeente Tubbergen overnemen.

Cryptische omschrijvingen

De afgelopen weken werd er al veel geraden naar de namen van de nieuwe sleutelhoogheden, aan de hand van vier cryptische omschrijvingen: Bruce Springsteen verbindt ze, ze hebt allebeer dezölfde, ze bint tegg’nstrijdig opvoed en ze hoald van Duutsers. Voor slechts een paar mensen was het overduidelijk wie achter deze omschrijvingen schuilgingen. Toch is de uitleg gemakkelijk en in een paar woorden weer te geven.

Thijs en B-J hebben samen een boot: de Glory Days, vernoemd naar een nummer van Bruce Springsteen. Ze hebben hetzelfde koffiezetapparaat, Verstappen-shirt, dezelfde fietsendrager en bagagebox… Thijs, B-J en Marise zijn opgegroeid in Langeveen en Bruinehaar, dus ‘op het platteland’, Marloes komt uit ‘de grote stad’ Almelo. En Thijs en B-J houden allebei van Duits bier.

Proclamatie

Uit de proclamatie van de nieuwe hoogheden blijkt dat ze betrokken zijn bij het leven in Langeveen en Bruinehaar. Ze zien het belang van windmolens in Langeveen, hopen dat dit jaar de schop van een nieuwe multifunctionele accommodatie de grond in gaat en zijn trots op alle vrijwilligers in Langeveen en Bruinehaar. Bovendien zijn ze duidelijk over de Eerste Grote Optocht, die is natuurlijk al jaren in Langeveen.

Zowel prins, adjudant als beide hofdames kennen het klappen van de carnavalszweep. Thijs is president van de Turftrappers, B-J was tot enkele jaren geleden lid van de Raad van Elf en zowel hij als Marloes en Marise zitten in een van de carnavalscommissies van de Turftrappers. Uit hun lijfspreuk blijkt dat ze een duidelijk stempel op dit carnavalsjaar willen zetten:

CARNAVAL IN ‘T TURVENDOARP MET DISSE TWEE MOAT’N, DOAR ZULT ZE NOG JOAR’N OAVER PROAT’N!!

Ontwerp: Studio TKKR / Realisatie: Cas Bekhuis

© 2020 DE TURFTRAPPERS