Nieuws

Negende Turvenloop

Afgelopen zaterdag, 30 december, werd voor de negende keer de Turvenloop gehouden. Er verschenen ruim 500 deelnemers aan de start, bijna 300 hardlopers en zo’n 200 wandelaars. Ondanks de vele regen in de afgelopen weken en de hoge waterstand in Nederland, hielden de deelnemers aan de Turvenloop hun voeten gelukkig droog in het veengebied van Langeveen en Bruinehaar. Voor de vroege wandelaars was er zelf een klein zonnetje.

De eerste wandelaars vertrokken al om 9.00 uur aan een tocht van 5, 10 of 15 kilometer. Zij wandelden door Langeveen, Bruinehaar en langs de Duitse grens. Onderweg was er een stop voor heerlijke chocolademelk en snert. Tegen de middag sloten ook hoogheden van verschillende carnavalsverenigingen hier aan. In vol ornaat wandelden zij een korte route, vergezeld door sleutelprins Thijs, zijn adjudant B-J en de hofdames Marloes en Marise.

Hardlopers

De hardlooproute ging voor het eerst in jaren weer door het dorp, twee rondes voor 5 kilometer en vier rondes voor 10 kilometer. Toeschouwers en muziek langs deze route zorgden voor veel sfeer en gezelligheid. Voor de snelste hardlopers waren er prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door verschillende sponsors.

De hoofdprijs op de 10 kilometer ging bij de mannen naar Danny Koppelman en bij de vrouwen naar Anouk Kamphuis. Zij liepen de afstand in respectievelijk 31.11 en 42.16 minuten. Op de 5 kilometer wonnen Ruben Koppelman (16.19) en Marije Dankelman (19.39). Snelste deelnemers uit Langeveen en Bruinehaar waren Bas Nieuwmeijer en Jorien Snijders op de 10 kilometer en Rolf Snijders en Annelien Hoff op de 5 kilometer. De teamsloop, een wedstrijd voor bedrijven en verenigingen, werd gewonnen door Waterpolovereniging VKC’03 op de 10 kilometer en atletiekclub ACO van Elderen op de 5 kilometer. De volledige uitslag is terug te vinden op www.uitslagen.nl.

News Outside G-run

Nieuw op het programma was de News Outside G-run, speciaal voor mensen met een afstand tot sporten. Er waren helaas nog niet veel deelnemers, maar het enthousiasme was groot. De organisatie van de Turvenloop is dan ook zeker van plan volgend jaar opnieuw een G-run te organiseren. Dit jaar gingen Patrick van Luids en Marinthe Nijhuis als snelsten over de finish, kort daarop gevolgd door Alexander Hendriksen.

KOSMO Kidsrun

De Turvenloop werd afgesloten met een KOSMO kidsrun. Aangemoedigd door een groot aantal volwassenen legden eerst de allerkleinsten een afstand van 250 meter af. Daarna volgden de iets oudere kinderen met hun afstand van 500 meter en tenslotte de oudsten op de kilometer. In totaal deden ruim 60 jongens en meisjes enthousiast mee. Het snelst waren Levi Nijkamp en Yuna Albers (2-4 jaar), Klaas Oude Weernink en Lune Blaauwgeers (5-8 jaar) en Jort de Weerd en Sarah Wallet (9-12 jaar). 

Alle deelnemers, bedankt voor jullie enthousiasme en alle sponsors en vrijwilligers, bedankt voor jullie medewerking!

Ontwerp: Studio TKKR / Realisatie: Cas Bekhuis

© 2020 DE TURFTRAPPERS