Nieuws

Businesclub naar Plegt-Vos en Kloosterhaar Bouwgrondstoffen

Woensdag 15 november was het weer tijd voor de jaarlijkse supersponsordag. Dit jaar brachten de supersponsors samen met een aantal leden van B&W van de gemeente Tubbergen een bezoek aan de Slimme Huizenfabriek van Plegt-Vos en aan Kloosterhaar Bouwgrondstoffen.

Slimme Huizenfabriek

Onder het genot van een heerlijke lunch bij Café-Restaurant Waaijer gaven Erik Oude Hendriksman, Gerard Peelen en Wandré Bakhuis een toelichting op de ontwikkelingen bij Plegt-Vos en Kloosterhaar Bouwgrondstoffen. Na deze toelichting stapten de gasten in de bus om een bezoek te brengen aan de eerste volledig gerobotiseerde fabriek, met een jaarlijkse productie van duizenden kant-en-klare, duurzame woningen en woningcomponenten. Een kopie van deze fabriek is recentelijk door Plegt-Vos ook in Almelo in gebruik genomen. 

De woningnood is hoog, het aantal vakmensen wordt minder, bouwmaterialen worden schaarser en bouwen moet duurzamer. Tijdens een indrukwekkende rondleiding werd getoond hoe Plegt-Vos op deze ontwikkelingen inspeelt.

Kloosterhaar Bouwgrondstoffen

Vervolgens vertrokken de aanwezigen naar Kloosterhaar Bouwgrondstoffen. Koninklijke Smals en Plegt-Vos exploiteren in Kloosterhaar op een duurzame wijze een zandwinningslocatie. De bezoekers kregen te zien op welke wijze nieuwe natuur wordt gecreëerd en hoe de omgeving daarin wordt meegenomen. De ruim 130 gasten waren onder de indruk van deze duurzame wijze van ondernemen. 

Na deze twee bedrijfsbezoeken vertrok de bus naar Beim Schweinswirt im Koninghoek, om in een sfeervolle omgeving te genieten van een lokaal biertje en andere lekkernijen. De supersponsordag werd afgesloten met een heerlijk stamppotbuffet bij de residentie, Café Nobbenhuis in Langeveen. 

Ontwerp: Studio TKKR / Realisatie: Cas Bekhuis

© 2020 DE TURFTRAPPERS